KRALJEVO – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas na gradilištu turske tekstilne fabrike “Eurotay” u Kraljevu rekao da je “ponosan” što je tu danas video i “stotinak žena koje se bore za svoj hleb i gledaju u svoju budućnost”.

“One znaju da neće postati bogate, ali da će moći da prežive i da će im biti bolje”, kazao je Vučić.

Vučić je investitore iz Turske pozvao “da budu fini i ljubazni prema ženama” iz Srbije, i zahvalio im što će zaposliti “ne samo mlade žene, već i žene od 40 i 50 godina, koje su vredne, i pokazaće lojalnost kompaniji”.

“Vi Turci što ste dovedeni, da vodite računa o našim ženama, da budete fini i ljubazni prema njima! Jeste li me čuli Turci? Da vodite računa! To su divne, dobre žene, porodične, koje žele da vredno rade kako bi napravile budućnost za sebe i svoje porodice”, kazao je predsednik.

Naveo je da će kraj fabrike biti obdanište za decu zaposlenih kako bi žene mogle da tu ostave decu ili unuke dok rade.

“Mi time dovodimo i drugu i treću platu u neku porodicu. Važno je da imate drugu i treću platu, jer to onda znači bolji život, automobil, more i zimovanje”, kazao je Vučić.

Dodao je da je “veoma srećan zbog Kraljeva u kojem su prethodnih decenija uništene i razorene fabrike, a 20.000 ljudi ostalo bez posla”, a sada će biti izgradjen i autoput prema “Koridoru 10” i otvoren aerodrom “Morava” u Ladjevcima.

Rekao je da je interes i Srbije i Turske da imaju još bolju saradnju i da se nada još većem broju turskih kompanija i turista u Srbiji.

Investicija u fabriku iznosi 35 miliona evra i u njoj će u naredne tri i po godine raditi 2.500 ljudi. Predsednik Upravnog odbora “Tay Group” Mesut Toprak je kazao da će fabrika od 30.000 kvadratnih metara biti završena u martu iduće, 2019. godine, a mesec dana kasnije, u aprilu, počeće proizvodnja.

Toprak je najavio da će ta fabrika imati najsavremeniju tehnologiju i proizvoditi sedam miliona pari farmerki godišnje, a cilj je da izvoz dostigne 90 miliona evra.


Beta /Foto:Tanjug