Tri vodeće osobe u toj bandi su osuđeni na ukupno 42 godine zatvora još 2016. godine, nakon policijske operacije u kojoj je pronađena droga vredna šest miliona funti i mitraljez

Kriminal na Ostrvu

Članovi albanske mafije koji su, prema pisanju medija, preplavili Veliku Britaniju kokainom, besramno objavljuju fotografije na kojima se vidi oružje, novac i skupi automobili.

Banda Hellbanianz iz istočnog dela Londona, piše Daily Mail, u Ujedinjeno Kraljevstvo svake godine uvozi drogu vrednu nekoliko miliona funti. Međutim, umesto da pokušavaju prikriti svoje aktivnosti, kako to rade druge kriminalne skupine, oni javno predstavljaju svoje bogatstvo i oružje, a prikupili su gotovo 100.000 pratitelja na društvenoj mreži Instagram.

Tri vodeće osobe u toj bandi su osuđeni na ukupno 42 godine zatvora još 2016. godine, nakon policijske operacije u kojoj je pronađena droga vredna šest miliona funti i mitraljez. Zatvor, ipak, nije rezultirao umanjenim aktivnostima Hellbanianza.

Šokantne fotografije objavljene na društvenim mrežama uključuju “tortu” sa novčanicama od 50 funti te snimke članova bande dok repuju u zatvoru o nasilju. Čak su objavili i fotografiju djeteta koje nosi znak bande.

Tvrde da kontrolišu London te da su “spremni za rat” sa rivalskim bandama. Prema izvještajima The Daily Expressa, u kriminalnoj hijerarhiji su prevazišli ostale bande zbog okrutnosti. U snimcima koje su objavljivali na YouTubeu kroz rep muziku šalju upozorenja rivalskim bandama. Sebe u snimcima opisuju kao “bogove ulica”, a na videima se vide skupoceni automobili i zgodne djevojke.

Jedan član bande, Tristen Aslanni, je osuđen na 25 godina zatvora u junu 2016. godine zbog prekršaja vezanih za korišćenje vatrenog oružja i narkotika. Uhapšen je nakon što je slupao automobil tokom policijske potere. Policija je pretragom kuće u kojoj je boravio pronašla drogu vrednu šest miliona funti, uključujući kokain, te mitraljez sa prigušivačem.

U međuvremenu je u Albaniji u februaru ove godine, proverom kontejnera koji je trebao da sadrži banane iz Kolumbije, pronađen kokain vredan 160 miliona funti. Veruje se da je značajan deo te isporuke trebao da završi u Londonu.


Faktor.ba