BEOGRAD – Niko nije kriv zbog odlaganja uvođenja platnih razreda, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i navela da su potrebni dodatni fiskalni proračuni za njihovo “bezbedno” uvođenje, a da se ne ugrozi fiskalna stabilnost.

Premijerka kaže da se nadala da će platni razredi biti uvedeni kako je najavljeno, od 1. janura sledeće godini, ali i navela da su pregovori sa sindikatima trajali nešto duže nego što je Vlada očekivala.

Napominje da je iskreno mislila da će svi sindikati “prigrliti” platne razrede na način kako je predložila Vlada.

“Ostalo je da uradimo još neke finansijske proračune, fiskalne efekte i da vidimo koliko su neke struke udaljene od nekih drugih i koliko je godina potrebno da dođemo na te platne razrede kada ih usvojimo”, rekla je premijerka.

Odlaganje uvođenja platnih razreda za 2020. godinu, kako je navela Brnabić, ne znaci da neće biti nastavljeni razgovori sa sindikatima.

“Sa novim povećanjem plata koje ćemo imati u javnom sketoru, trudićemo se da umanjimo taj jaz između onih koji imaju najveću platu i onih koji imaju najmanje plate, kao i onih koji su najpotrebniji javnoj upravi i građanima i onih koje treba najviše da nagradimo za kvalitetan rad”, rekla je predsednica vlade.