BEOGRAD – Skupština Srbije nastaviće danas raspravu o amandmanima na Predlog zakonao smanjenju rizika od katatsrofa i upravljanju vanrednim situacijama.

U popodnevnom delu rasprave šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović je rekao da dok traje rasprava u Skupštini Srbije gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izgovara najteže moguće neistine i klevete na račun Republike Srbije.

“Sad su mi kolege pokazivale Televizija Šabac i list Danas preko svoje Fejsbuk stranice direktno prenose izlaganje Nebojše Zelenovića. Govori o tome kako ministri, visoki državni funkcoineri i pojedini haški osuđenici vrše pritisak na odbornike u Skupštini grada Šapca da pređu na stranu SNS”, rekao je Martinović.

Kao glavnog haškog osuđenika koji vrši pritisak Zelenović apostrofira Veselina Šljivančanina koji je navodno bio kod jednog odbornika i nagovarao ga da pređe u SNS, dodao je Martinović.

Jasno je, kaže Martinović, da je reč o laži i pritisku na državu u trenutku kada se vodi bitka za Kosovo i Metohiju.

On je rekao da SNS nije uvek bila na vlasti i da dok su oni bili u opoziciji nije im palo na pmaet da u “belom svetu” pričaju loše o sopstvenoj državi.

“Ovo je presedan u političkoj istoriji Srbije”, rekao je Martinović i dodao da je Zelenović samo pro forme gradonačelnik Šapca, jer je stvarni šef Dušan Petrović koji je, kako kaže, direktno povezan sa šabačkom narko mafijom.

Tokom rasprave poslanica SRS Vjerica Radeta je više puta insistirala da joj skupštinska većina ili ministar Nebojša Stefanović koji je bio u parlamentu odgovore da li će Rasim Ljajić ostati u Vladi Srbije ukoliko grupa “Vakat je” koju je on podržao u Novom Pazaru napravi postizbornu koaliciju sa Ugljaninom.