BEOGRAD – Srpski teniser Novak Djoković nije danas uspeo da osvoji masters u Parizu, pošto je u finalu izubio od 18. igrača sveta Rusa Karena Hačanova posle dva seta, 5:7, 4:6.

Djoković je tako prvi put poražen u finalu mastersa u Parizu i ostao je na 32 titule iz masters serije, a Hačanov je osvojio prvi masters u karijeri.

Na početku prvog seta teniseri su osvajali gemove na svoje servise sve do četvrtog, kada je Djoković napravio brejk i poveo sa 3:1. Hačanov je odmah vratio brejk, posle čega su teniseri čuvali svoje servise, sve do 11. gema, kada je Rus ponovo oduzeo servis Djokoviću i poveo sa 6:5.

Hačanov je posle toga osvojio gem na svoj servis i poveo u meču.

On je sa dobrom igrom nastavio i u drugom setu, oduzeo je servis protivniku u trećem gemu, a posle gema osvojenog na svoj serivs poveo je sa 3:1. Obojica su zatim osvojili po gem na svoj servis, a Hačanov pri vodjstvu od 4:2 nije iskoristio tri brejk lopte pa mu se Djoković primakao na gem zaostatka.

U narednom gemu Hačanov je bez izgubljenog poena osvojio servis gem i poveo sa 5:3. Takodje i Djoković je posle toga bez problema osvojio gem na svoj servis, a zatim je Rus servirao sa pobedu. On je dobro odigrao i poslednji gem u meču i osvojio najveću titulu u karijeri.

Djoković je tako prekinuo niz od 22 pobede, ali će od ponedeljka ponovo biti prvi igrač sveta. Hačanov će popraviti plasman za nekoliko pozicija.


Beta