BEOGRAD – Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma čestitao je danas Srbiji i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na tome što Kosovo nije postalo član Interpola.

Marković je u saopštenju naveo da je zahtev Kosova za članstvu Interpolu odbijen, kao i ranije za članstvo u Unesko, jer je Vučić uspeo da “skine negativnu hipoteku sa Srbije” i dodao da je u poslednje vreme veliki broj zemalja promenio svoje mišljenje.

“Velike zasluge pripadaju i ministru inostranih poslova Ivici Dačiću, zahvaljujući kome je 10 država povuklo priznanje takozvanog Kosova. Čestitam i ministru unutrašnjih poslova Srbije Nebojši Stefanoviću na odličnom govoru na Generalnoj skupštini Interpola”, naveo je Marković.

On je podsetio da je ponosan što je u nedavnoj poseti Egiptu od guvernera Crvenog mora Ahmeta Abdalaha dobio informaciju da će Egipat glasati protiv članstva Kosova u Interpolu.

“Iako su kosovski Albanci govorili da je Egipat priznao tu lažnu državu, a svi egipatski funkcioneri su mi rekli da ne postoji nijedan dokument i nijedan potpis kojim bi se to potvrdilo. To je još jedna u nizu laži koje su kosovski Albanci plasirali”, kazao je Marković.

Kosovo danas na glasanju na generalnoj skupštini Interpola nije uspelo da dobije dovoljno glasova za članstvo u svetskoj policijskoj organizaciji.

Za prijem Kosova u članstvo u prvom krugu glasalo je 76, protiv je bilo 56 a uzdržano 22 delegata.

Posle pauze za prije Kosova je glasalo 68, protiv je bio 51 a uzdržano 16 delegata.


Beta /Foto:N.Pančić