BEOGRAD – Nekadašnji frontmen zagrebačke grupe “Azra” Branimir Džoni Štulić demantovao je da je bio dobar prijatelj s glumcem Radetom Šerbedžijom i da mu je napisao pesmu za predstavu.

“Džoni ga nikad nije zvao u šetnju po Zagrebu, niti mu je napravio pesmu, niti su ikada bili prijatelji, upravo obrnuto, on je njega jednom zgodom, po svojoj želji, provozao svojim ”mercedesom” da bi s njime divno ćutao, međutim, iskoristiti taj svoj poziv da tu pesmu lakše otuđi i ubaci u svoju predstavu bez pitanja, dapače, da to sakrije, on nju potom i snimi, a sad već tim gnusnim lažima opravdava i sam razlog svog opakog postojanja”, rekao je u petak, između ostalog, Štulić za portal RTS-a.

Naime, Šerbedžija je svoju mini koncertnu turneju kroz Srbiju naslovio “Meni se, dušo, od tebe ne rastaje” po čuvenim stihovima pesme Džonija Štulića.

Šerbedžija je, najavljujući tu turneju, rekao novinarima da je bio dobar prijatelj sa Štulićem i da je naslov koncerta upravo deo čežnje za danima kada su se družili.

“Znao je u ponoć da me pozove u šetnju po Zagrebu. Sa njim se najlepše ćutalo u tim šetnjama po Zagrebu. Imali smo čudno prijateljstvo. Pitao sam ga da mi napravi pesmu za predstavu ”Hrvatski slavuj” koju sam režirao 1989. godine u Zagrebu. Džoni je napravio pesmu ”Meni se dušo od tebe ne rastaje” za samo otvaranja te predstave na sceni. Eto, sada mu naslovom ovih koncerata šaljem poruku, kao starom prijatelju” rekao je Šerbedžija.


Foto: Tanjug