LONDON – Stogodišnja francuska penzionerka pobrkala je nemačku kancelarku Angelu Merkel (64) sa suprugom francuskog predsednika Emanuela Makrona, tokom obeležavanja 100 godina od potpisivanja Primirja u Prvom svetskom ratu.

Ona se obratila Merkelovoj koja je prisustvovala ceremoniji u centru Pariza, kod Trijumfalne kapije, kada su se zvanice pozdravljale sa publikom, prenosi britanski telegraf.

Starica (101) se najpre pozdravila sa Makronom, a zatim se obratila Merkelovoj koja je stajala pored i pozdravila je kao Makronovu suprugu.

“Gospodine Makron, ovo nije moguće. Mala žena poput mene da se rukuje sa predsednikom republike. Ovo je fantastično. A vi ste gospođa Makron”, rekla je stogodišnja Francuskinja.

Na to je Merkelova najpre odgovorila na nemačkom da je ona kancelarka Nemačke, a kada je videla da gospođa nije odreagovala na to, rekla je i na francuskom.

Kako list prenosi, nije jasno da li je gospođa razumela ko je Merkelova, ali je u svakom slučaju delovala zadovoljno.

“Ovo je fantastično”, ponavljala je ona dok joj je Makron zatražio da se okrene ka fotoreporteru kako bi se slikala sa njegovom “nemačkom suprugom”.

Gospođa je zatim obećala da će i sledeće godine prisustvovati komemoraciji povodom dana primirja.

Emanuel Makron (41) u braku je sa Brižit (65) od 2007. godine.