BEOGRAD – U Trećem osnovnom sudu u Beogradu danas su još dvoje uhapšenih u četvrtak, pravosnažno osuđeni zbog nelegalne gradnje u skladu sa sporazumom o priznanju krivice sa Trećnim osnovnim tužilaštvom.

Milivoje Vujadinović osuđen je na uslovnu kaznu od šest meseci zatvora sa rokom provere od dve godine i novčanu kaznu od 150.000 dinara zbog građenja bez dozvole dvospratnog objekta osnove 18 x10 metara na Novom Beogradu.

Dragan Vujković je osuđen uslovno na šest meseci zatvora sa rokom provere od dve godine i novčanu kaznu od 100.000 dinara zbog nelegalne gradnje objekta osnove 17×7 metara u Surčinu.

Pojačana akcija sankcionisanja nelegalne gradnje počela je nakon nedavnog početka primene novih odredbi Zakona o ozakonjenju.

Do sada je već 12 ljudi pravosnažno osuđeno na uslovne kazne zatvora i novčane kazne zbog nelegalne gradnje na teritoriji Trećeg osnovnog suda u Beogradu, koji pokriva teritoriju opština Surčin, Zemun i Novi Beograd.

U tužilaštvu kažu da ozakonjenje objekta ne isključuje krivičnu odgovornost za već učinjeno krivično delo “građenje bez građevinske dozvole”, ali može da poboljša položaj okrivljenog u postupku i da bude olakšavajuća okolnost prilikom odmeravanja kazne.