NOVI PAZAR – Košarkaši Novog Pazara pobedili su večeras Zlatibor iz Čajetine sa 83:77 (29:13, 18:13, 15:27, 21:24) u utakmici šestog kola Košarkaške lige Srbije.Domaćina, koji je u 23 minutu imao rekordnih 26 razlike (55:29), do petog trijumfa u elitnom rangu predvodili su Nemanja Krstić sa 17, Aleksej Nešović sa 16, Sead Hadžifejzović sa 12 i Nikola Vujović sa 10 poena.

“Sjano smo otvorili, igrali odbranu sa dosta energije, ali ponovo smo pali u trećoj četvrtini. U drugom poluvremenu postojao je i problem defanzivnog skoka. Gosti su to iskoristili i meč učinili neizvesnim”, rekao je Vujović novinarima posle utakmice.

Pazarci su od 16. minuta igrali bez Marka Radonjića, koji je isključen posle druge tehničke greške.

“Na utakmici protiv Tamiša ostali smo bez Nešovića, a sada je isključen Radonjić. Bez njega nismo toliko raznovrsni u napadu. Brine me odbrana u drugom poluvremenu. Ipak, zasluženo smo slavili. Hvala navijačima na podršci i strpljenju”, kazao je trener Pazara Oliver Popović.

Kod Zlatibora, koji je devet sekundi pre kraja prišao na 79:77, najefikasniji je bio Petar Vorkapić sa 17 poena, a sledili su ga Krsto Bjelica i Radenko Smolović sa po 12, te Radomir Marojević sa 10 poena.

“Znali smo da nas čeka teško gostovanje. Nismo smeli rivalu da dozvolimo da se odlepi, što se dogodilo. Nadoknadili smo minus, ali nedostajalo je snage i koncentracije za pobedu”, ocenio je Smolović.

Novi Pazar sa pet pobeda i porazom na deobi je od drugog do četvrtog mesta i sa Dinamikom i OKK Beogradom prati neporaženu ekipu Borca iz Čačka.

Zlatibor je u grupi timova plasiranih između osme i 12. pozicije sa skorom 2/4, a tu su još užička Sloboda, Tamiš iz Pančeva, zemunska Mladost i Vršac.

“Čestitam Pazaru, sjajni su kući i na strani. Dobili su u Užicu, to je jedno od najtežih gostovanja. U prvom delu meča nismo bili tu, u drugom smo se približili nekim alternativnim rešenjima. Na kraju smo ispali naivni, što nam se i ranije dešavalo”, naveo je trener Čajetinaca Vanja Guša.

Utakmicu u dvorani Pendik pratilo je oko 1.200 gledalaca.

Novi Pazar u narednom kolu gostuje Spartaku iz Subotice, dok Zlatibor dočekuje ekipu beogradskog Beovuka 72.


Beta /Foto:S.Ž.