PRIŠTINA – Kosovski predsednik Hašim Tači sastao se u prvoj polovini oktobra u predsedništvu Kosova sa potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem, tvrdi prištinski portal Gazeta Express, a prenosi Insajderi, uz podsećanje da je sam Tači govorio da se „nikada neće sa njim sresti“. Kosovsko predsedništvo nije, međutim, informisalo javnost o ovom sastanku.

Gazeta piše da se sastanak dogodio 9. oktobra, samo jedan dan nakon što je Tači osudio premijera Ramuša Haradinaja zbog prijateljstva sa, kako navodi Gazeta, „čovekom na lošem glasu sa Severa“.

Štaviše, sastanak je realizovan na poziv predsednika Tačija. Sastanku je prisustvovao i predsednik Skupštine, Kadri Veselji, ali i sam Ramuš Haradinaj.

„Predsednik Kosova Hašim Tači mesecima koristi ime Milana Radoičića kao oružje da napadne Ramuša Haradinaja. Radoičić, koji je povezan sa kriminalnim aferama, osumnjičen za ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića, poznat je i po bliskim odnosima sa premijerom Haradinajem,“ pišu kosovski mediji.

Mediji podsećaju da je samo dan ranije Tači napao Haradinaja nakon što je dočekao u svom kabinetu zvaničnike Srpske liste na čelu sa Radoičićem.

„Kada je upitan da li će da se sastane sa Radoičićem, Tači je odgovorio da u njegovu kancelariju ne može da uđe niko ko ima probleme sa zakonom. Ali je upravo u njegovoj kancelariji on razgovarao sa takozvanim šefom podzemlja na severu,“ piše Insajderi.

„Naravno da svaka politička delegacija koja traži sastanak sa Predsedništvom, bude proverena, tako da oni koji imaju problem sa zakonom, ne mogu da prisustvuju sastancima koje održava predsednik zemlje, nezavisno od nacionalnosti,“ rekao je Tači u julu ove godine, pišu mediji u Prištini.

Tačijeva kancelarija nije odgovorila na pitanja Express-a u vezi sa ovim sastankom.


KoSSev