ANKARA – Telo saudijskog novinara Džamala Kašogija, koji je ubijen 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu, raskomadano je kako bi se lakše rastvorilo, izjavio je savetnik turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, prenosi danas list Hurijet.

“Smatramo sada da oni (ubice) nisu samo raskomadali telo, već su ga i rastvorili”, rekao je Erdoganov savetnik u stranci Jasin Aktaj i dodao da je prema najnovijim informacijama, telo novinara “namerno raskomadano kako bi se lakše rastvorilo”.

Novinar (59) koji je pisao za Vašington post, ubijen je u konzulatu gde je otišao po dokumenta za venčanje s turskom državljankom.

Glavni tužilac u Istanbulu Irfan Fidan izjavio je pre dva dana da je novinar zadavljen čim je ušao u konzulat i da je njegovo telo raskomadano i uklonjeno iz konzulata.

Aktaj je rekao da telo nije pronadjeno u konzulatu navodeći da je jedan zločin ubiti nevinu osobu a drugi učiniti s telom to je što uradjeno Kašogiju.

Saudijska Arabija je pod pritiskom više puta menjala priču o Kašogiju, na kraju priznavši da je novinar umro u konzulatu, a tek nedavno je priznala da turski dokazi pokazuju da je ubistvo bilo planirano.


Beta-AFP-AP