BEOGRAD – Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio u intervjuu za novi broj “Nedeljnika” da je umoran od učešća u vlasti i da se nada da neće još dugo biti u vladi.

On je, komentarišući optužbe zbog svog dugog učešća u vladi, rekao da zna da je to glavna zamerka na njegov račun.

“I to ima svoju cenu. Ako ste u ovom poslu – ili ćete biti na terenu i nešto odlučivati, ili ćete sa tribina da posmatrate utakmicu. Verujte, znam da ne mogu u to nikoga da ubedim, ali bih 10 puta više voleo da sam na tribinama i da ne preživljavam sve ovo”, rekao je Ljajić.

On je, međutim, dodao da bi cenio kritiku da li je nešto dobro ili loše uradio za svoju zemlju, nego da li je dugo u vlasti, navodi se u delovima intervjua dostavljenog Tanjugu.

“Ako mi je to jedina zamerka – onda sam ja na konju. Apsolutno ne kažem da ta primedba ne stoji, ali u više navrata sam pokušao da ne budem deo vlade”, rekao je Ljajić.

On kaže da lično nije želeo da uđe u Vladu ni 2012. godine, ali ni kada je Aleksandar Vučić postao premijer.

“Išao sam kod Vučića i rekao mu da bih voleo da ne budem deo njegove vlade, nego da predložim nekog iz svoje stranke. On je rekao da treba još neki ozbiljni poslovi da se završe, i da su, zbog svega što nas očekuje, potrebna jaka imena u vladi. I koliko god ovo bila istina, znam da će ljudi u to teško da poveruju”, rekao je Ljajić.

“A da li sam umoran od učešća u vlasti? Apsolutno jesam, preumoran sam, ali nadam se da neću još dugo biti u vladi i da ću nekima to da skinem s dnevnog reda”, dodao je on.

Upitan zbog čega najviše žali u političkoj karijeri, potpredsednik Vlade je rekao: “Što sam ušao u politiku”.