BEOGRAD – Ona je rekla da, kako je fudbaler (Nemanja) Matić odbio da nosi cvet u Velikoj Britaniji, tako ona odbija da je neko ucenjuje

Poslanik SDPS Muamer Bačevac zatražio je danas od Gojkovićeve da sazove sednicu Administrativnog odbora na kojoj bi se Šešelju, koji je, kako ističe, osuđen kao ratni zločinac, oduzme mandat. On je dao “rok” što je Gojković okarakterisala kao ultimatum i poručila da ona odbija da je ucenjuju, uporedvši sebe sa fudbalerom Nemanjom Matićem.

“Dajem vam rok od nekoliko dana da je sazovete, a onda ćemo svim snagama i ličnim vezama da izvršimo pritisak da osoba koja je osuđena ne sedi u parlamentu”, rekao je Bačevac.

Gojkovićeva mu je odgovorila da ultimatum ne prima, i poručila mu da njih može da ispostavlja nekom drugom, ali ne i predsedniku Skupštine Srbije, navodeći da to nije demokratski manir. Podsetila ga je i da su bili na istoj poslaničkoj listi (SNS i SDPS).

“Ultimatume postavljajte nekom drugom. Valjda ste svoje recitataciju izgovorili, ali bih vas zamolila da slušate. Mene ste uvredili, uvredili ste poslanike i Srbiju rekavši da smo mi društvo koje je zahvatila fašizacija. Niste postavili pitanje sem što se pretili, meni, skupštini, pa i Srbij”, rekla je predsednica parlamenta.

Navela je da, pored živog predsednika administrativnog odbora (Aleksandra Martinovića), ona neće zakazivati nikakve sednice, pogotovo ne pod ultimatumom.

“A na vama je da pokrenete te veze i da ucenite Narodnu skupštinu. Očekivala sam da se kada već govorite o fašizaciji jasno odredite od Sulejmana Ugljanina, vašeg koalicionog partnera i da raskinete koaliciju sa njim na lokalnom nivou”, rekla je Gojković i dodala, “ako vi dajete meni ultimatum, evo ja dajem vama”.

Ona je rekla da, kako je fudbaler (Nemanja) Matić odbio da nosi cvet u Velikoj Britaniji, tako ona odbija da je neko ucenjuje.

Iz poslaničkih klupa se čulo i dobacivanje Vojislava Šešelja koji je rekao: “Tako je, Majo!”, prenosi Blic.


nedeljnik/Blic/indeksonline