NOVI PAZAR – Na Fakultetu za islamske studije u Novom Pazaru održani su prvi edukativni susreti veroučitelja iz BiH i Sandžaka, gde je domaćin bio Mešihat IZ-e u Srbiji.

U biblioteci FIS-a kroz edukativne radionice podeljena su iskustva i razmenjena mišljenja i znanja kada je u pitanju predavanje veronauke u školama, te kako i na koji način unaprediti sam proces. Ovi edukativni susreti specifični su po tome što se zasnivaju na prenošenju iskustava veroučitelja u dosadašnjem radu. Ono što je, zasigurno, najbitinije u ovim sesijama jeste dijalog koji se kasnije i prenosi, ističe ispred domaćina Harun ef. Eminagić, koji je istakao svoje zadovoljstvo na prilici da se Sandžak i Mešihat IZ-e još jednom pokažu kao dobri domaćini.

Šef odseka za veronauku uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u BiH dr. Nezir Halilović zahvalio se pre svega muftiji Mevludu ef. Dudiću i svim domaćinima koji su obezbedili, kako kaže, divan ambijent i još jednom pokazali da su najbolji domaćini. Dodao je još i da je razmena iskustava najbolji način da svako nauči nešto novo.

Nakon edukativnih susreta gosti iz BiH obišli su brojne ustanove kojima se može pohvaliti Mešihat IZ-e u Srbiji.


Sana