BEOGRAD/NOVI PAZAR – Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o zakonima, ali poslanici i danas govore o izjavi Sulejmana Ugljanina da je Srbija fašistička država i o tome da li potpredsednik Vlade i predsednik Socijademokratske partije Srbije Rasim Ljajić treba ga podržava.

Polemiku o tome pokrenuo je poslanik Dveri Dragan Vesović koji smatra da bi država trebalo da preduzme mere povodom Ugljaninove izjave, a radikali su ponovo tražili od Ljajića da se izjasni da li će ući u koaliciju sa Ugljaninom u Bošnjačkom nacionalnom savetu i da li će raskinuti koalicije koje sa njegovom partijom ima na lokalu.

Poslanica SRS Vjerica Radeta pitala je ministarku Nelu Kuburović koja prisustvuje sednici, da li će Ljajić ostati u Vladi ako sklopi koaliciju sa Ugljaninom u Bošnjačkom nacionalnom veću.

Ugljanin je na izborima za savete nacionalnih manjina koji su održani u nedelju, 4. novembra osvojio najveći broj mandata sa listom Samoopredeljenje, dok je stranka Rasima Ljajića podržala listu “Vakat je” koja će takodje imati članove u tom nacionalnom savetu.

Predsedavajući Veroljub Arsić je u prvih pola sata sednice, da bi se atmosfera umirila, odredio dve pauze od po pet minuta.


Beta