Srpski teniser Novak Đoković savladao je danas u četvrtini finala Roleks Pariz Mastersa Hrvata Marina Čilića sa 2:1 u setovima i plasirao se u polufinale.
Novak se prvi set izgubio sa 4:6, da bi naredna dva u kojem je bio nadmoćan u odnosu na izuzetno snažnog protivnika dobio sa 6:2 i 6:3. Meč Đoković-Čilić na Centralnom terenu trajao je dva sata i 11 minuta.

U sredini prvog seta već Čilić je pokazao da snažnim servisima i fantastičnim riternima može da ugrozi Đokovića. Ta “pretnja“ obistinila se u devetom gemu seta, kada je Čilić napravio brejk za 5:4. Sledeći poen osvojio je lako na svim servisu i okončao set sa 6:4 u svoju korist.

U drugom setu Novak je napravio dva brejka za rezultat 3:1, a potom i za konačni rezultat drugog seta u svoju korist – 6:2.

Treći set bio je najuzbudljiviji, jer su obojica igrača davala sve od sebe da stignu do pobede. Novak se čak iznervirao sbog jedne svoje greške koja je protivniku omogućila da napravi brejk za 2:1 u tom setu i udario je reketom o pod, ali je povratio samopouzdanje i u sledećem gemu uzvratio Čiliću brejkom za 2:2. U trećem i odlučujućem setu, Novak je napravio jos jedan brejk za rezultat 5:3, da bi potom lako i brzo došao na svom servisu do rezultata od 6:3 i pobede.

Bio je to 18. susret dvojice tenisera koji se poznaju, trenirali su zajedno i, kako je rekao Novak uoči meča,“poštiju se i govore isti jezik“.

Sa današnjim rezultatom Novak u dosadašnjim pobedama vodi sa 16:2. Ovo im je bio treći duel u ovoj godini, nakon što su u prethodna dva obojica ostvarila po jednu pobedu – Čilić u finalu turnira u Kvinsu, a Đoković u polufinalu mastersa u Sinsinatiju.

Đoković je posle meča protiv Čilića pohvalio igru svog protivnika kao kvalitetnu i snažnu, a naročito jak i efektan servis. On se takođe, na francuskom jeziku, zahvalio publici na podršci koju mu je iskazivala tokom čitavog meča. „Ponosan sam što sam ovde i veliko mi je zadovoljstvo da igramu Parizu“, rekao je.
Novak sutra igra u polufinalu mastersa u Parizu sa boljim u četvrtfinalnom meču Federer-Nišikori.