BEOGRAD – Večeras i u toku noći na jugu i istoku Srbije u nižim predelima mestimicno se očekuje stvaranje snežnog pokrivača visine oko pet centimetara za 12 sati, lokalno i do 10 cm, a na planinama i više, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

U centralnoj i zapadnoj Srbiji stvaranje manjeg snežnog pokrivača, a u Vojvodini se očekuju mešovite padavine, kiša i sneg.

RHMZ upozorava i da se u noći ponedeljak na utorak i u utorak ujutro u centralnim i južnim krajevima Srbije kratkotrajno očekuje kiša koja će se lediti na tlu. U Timočkoj Krajini kiša se može lediti na tlu i duže tokom prepodneva.

Uz ovakve vremenske neprilike, narednih danas se u nekim delovima Srbije očekuje i olujni vetar.

U utorak i sredu ujutro i pre podne, u košavskom području i na planinama duvaće jak i olujni južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima jačim od 24 m/s.

Sutra ujutro i pre podne u vehcem delu Srbije biće pretežno oblačno, na severu i istoku mestimicno s kišom i snegom, a u

ostalim krajevima prestanak padavina. U toku dana kratkotrajno razvedravanje sa juga.

Vetar uglavnom slab, promenljivog smera. Najniža temperatura od -3 do 1 C, a najviša od 2 do 7 C.

Uveče i u toku noći sa jugozapada novo naoblačenje s kišom, na planinama i sa snegom. U centralnoj i juznoj Srbiji ponegde zaledivanje kiše na tlu.

Vetar u skretanju na jugoistocni i u pojačanju, u drugom delu noći u košavskom području povremeno jak, na jugu Banata olujni.

U Beogradu sutra ujutro i pre podne pretežno oblačno, povremeno sa susnezicom i snegom. Posle podne i uveče kratkotrajno razvedravanje. Vetar uglavnom slab, promenljivog smera.

Najniža temperatura oko 0 C, najviša oko 3 C. U toku noći novo naoblačenje, vetar u skretanju na jugoistocni i u pojacanju.

Izgledi vremena za Srbiju u narednih sedam dana – do 26. novembra:

U utorak oblačno s kišom i vetrovito. Ujutro ponegde u centralnim i juznim krajevima Srbije, a u Timockoj Krajini i pre podne zaleđivanje kiše na tlu. Sneg će preći u kisu i na planinama. Duvaće umeren i jak juzni i

jugoistocni vetar, na planinama i u kosavskom podrucju olujni.

U sredu oblačno s kišom, posle podne vetar u slabljenju.

U četvrtak prestanak padavina i smanjenje oblacnosti. U petak i subotu suvo i malo toplije uz delimicno razvedravanje, a od nedelje novo naoblačenje s kišom.


Foto:S.Župljanin