Jako mi je teško, ovo mi je totalno promenilo život. Želim da porodici Vukomanović izjavim iskreno saučešće i nadam se brzom oporavku Snežane. Stalno se raspitujem za njeno zdravlje. Međutim, ja ne osećam krivicu jer nisam nikako mogla da izbegnem nezgodu, niti da predvidim njihovo kretanje i naglo vraćanje unazad, izjavila je juče pred sudijom kotorskog Suda Danijelom Samardžić Budvanka Emina Adrović, koja se tereti za izazivanje saobraćajne nesreće 18. jula u Bečićima u kojoj je poginuo srpski državljanin Miloš Vukomanović, iz Žitkovca kod Zvečana, dok je njegova verenica Snežana Rudinac (24) iz Kraljeva teško povređena.

Adrovićeva, kojoj se na teret stavlja krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobrćaja u vezi sa krivičnim delom ugrožavanje javnog saobraćaja, na jučerašnjem glavnom pretresu kazala je da ne priznaje izvršenje krivičnog dela koje joj se stavlja na teret, niti krivicu za isto.

Ističući da je na zapisniku pred ODT Kotor iskoristila svoje pravo i branila se ćutanjem, kazala je da želi da pruži odbranu, ali ne i da odgovara na pitanja prisutnih zastupnika optužbe, državnog tužioca ODT Kotor Ljiljane Milić, svog branioca advokata Vladimira Vulekovića, kao ni suda, jer ne može da se koncentriše.

“Jako mi je teško da odgovaram, imam poteškoća da se koncentrišem”, rekla je Adrovićeva, navodeći da ostaje kod odbrane date pred Višim državnim tužilaštvom u Podgorici 31.7.2018. godine, s tim što je dodala da je tada pogrešno rekla ime oštećenog da je Marko iako je znala da je Miloš.

Pojasnila je deo svoje izjave gdje je navela da su oštećeni trčali unazad, jer je zapravo mislila da su trčali unazad, ali se nisu okretali.

“Oni su trčali unazad leđima okrenuti desnoj ivici kolovoza”, rekla je ona vidno potresena i na ivici plača.


Foto:Kurir.rs