PRIJEPOLJE – Pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Prijepolju u četvrtak je saslušan jedan deo svedoka u postupku koji se vodi protiv osumnjičenog Nikole S. zbog brutalnog prebijanja kapitena Polimlja Emira Hamzića u noći između 16. i 17. novebmra. Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo nanošenje teške telesne povrede za šta je zaprećena kazna zatvora u trajanju od 1 do 8 godina.

Kako PP Media saznaje nekoliko svedoka koji su dali izjavu pred tužiocem i advokatima oštećenog i okrivljenog promenilo je svoj iskaz, ranije dat tokom istrage u policiji, što može služiti kao alibi da se osumničeni Nikola S. uskoro pusti iz pritvora. Naime, naš izvor kaže da je jedan broj svedoka pred tužiocem tvrdio da Nikola S. nije udario Hamzića već da je to učinilo jedno maloletno lice koje je takođe pritvoreno i nalazi se u KPZ Kruševac. Sa druge strane nekoliko svedoka ostalo je pri svom stavu i ranije datoj izjavi u policiji da je Emir povrede opasne po život zadobio od udarca Nikole S.

Ostaje nejasno koji su motivi svedoka da promene iskaz dat u policji i da time stanu na stranu napadača na Emira Hamzića.

Nastavak ovog krivičnog postupka za mučki napad na fudbalera, koji je uznemirilo javnost u celoj Srbiji zakazan je za 13. decembar kada će biti saslušano još svedoka. Nakon toga sud će doneti odluku da li će Nikola S. i dalje ostati u pritvoru ili će biti pušten na slobodu.

Više javno tužilaštvo u Užicu vodi postupak protiv dvojice maloletnika, saučesnika u tuči, od kojih se jedan nalazi u pritvoru KPZ u Kruševcu. Kako saznajemo jedan od dvojice osumnjičenih je tokom saslušanja tvrdio da je on udario Hamzića te da to nije učinio Nikola S.

Inače, u sredu se oko 1500 žitelja Prijepolja okupilo na protestu i mirnoj šetnji u znak podrške brutalno pretučenom fudbaleru Polimlja Emiru Hamziću, koji se već više od deset dana nalazi u Kliničkom centru Srbije.


PP Media