NOVI PAZAR – Agencija za restituciju Republike Srbije donela je rešenje kojim je zgrada Islamske ustanove u Novom Pazaru vraćena Islamskoj zajednici u Srbiji, piše današnja Politika.

“Ovaj akt je donela država i ona je ovim poslala poruku Bošnjacima i muslimanima da želi da se velike nepravde prema ovom narodu otklone. Ovo je pravda”, rekao je predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, koji je “još vruć” dokument pokazao u Novom Pazaru u utorak na svečanosti održanoj u toj zgradi povodom Dana Sandžaka, preneo je list.

Ovo je samo početak, zahvalan sam i državnim organima koji su to shvatili, rekao je Zukorlić, koji je negirao tvrdnje političkih protivnika da ga je država pomagala u nedavnoj kampanji za izbor članova Bošnjačkog nacionalnog veća.

Nije nama država pomogla na izborima, jer da je to htela, onda bi nam ovo dali pre izbora, rekao je Zukorlić, prenosi Politika.

Zgrada u najužem centru Novog Pazara u kojoj se nalazi Fakultet za islamske studije, već više od decenije predmet je nesporazuma IZuS i lokalnih gradskih organa.

Prepoznatljivo zdanje sagrađeno je pre Drugog svetskog rata i u njemu je bilo sedište islamskih ustanova, a posle rata zgrada je bila nacionalizovana, podseća list.


Tanjug /Foto:SANA