ROŽAJE – BS je na lokalnim izborima krajem maja osvojila apsolutnu vlast u Rožajama, ali je predsedništvo te stranke 28. juna iznelo stav da koalicionim partnerima na državnom nivou treba ponuditi ulazak u vlast i na lokalnom nivou, da bi opštinski odbor tek juče formalizovao taj predlog i to jednoglasno

Bošnjačka stranka (BS) ipak će, nakon skoro pola godine od lokalnih izbora, ponuditi Demokratskoj partiji socijalista (DPS) i Socijaldemokratama (SD) da uđu u vlast u Rožajama.

Predsednik OO BS, Rahman Husović, juče je na sednici kazao da treba načiniti korak prema saradnji sa opozicionim partijama u opštini koje su se pokazale kao stabilni i korektni politički partneri na državnom nivou u cilju daljeg zajedničkog delovanja koje će biti u interesu svih građana. Husović je ranije, u više navrata, govorio da BS neće deliti vlast u Rožajama i da o tome neće pregovarati sa DPS-om i SD-om.

Predsednik lokalnog DPS-a, Bećir Kalač, kazao je za Radio Crne Gore da su postojali neformalni kontakti sa BS. “Mi, naravno nećemo ući u kolaliciju po svaku cenu, dakle bez definisanih principa, ali očekujem da će to biti prihvaćeno i da ćemo formirati dobru vlast”, rekao je Kalač.