Radio televizija Srbije (RTS) prilikom emitovanja svečane ceremonije obeležavanja stote godišnjice završetka Prvog svetskog rata u Parizu, ubacila je smrznut kadar predsednika Aleksandra Vučića, što su oštro iskritikovali korisnici društvenih mreža.

U originalnom prenosu govora francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, srpski lider pojavio se na nekoliko sekundi, ali na RTS-u je emitovan nepomični kadar Vučića.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”und” dir=”ltr”>RTS je upravo u prenos iz Pariza ubacio freeze frame. <a href=”https://t.co/EnHdNek0xf”>pic.twitter.com/EnHdNek0xf</a></p>&mdash; Milan Šarić (@MilanSaricN1) <a href=”https://twitter.com/MilanSaricN1/status/1061577538290569216?ref_src=twsrc%5Etfw”>November 11, 2018</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Korisnici interneta pišu kako je očigledno da se Vučić ne pomera i kako je reč o smznutom kadru te da su, kako pišu, montažeri pokušali prikazati da su se kamermani fokusirali na Vučića prilikom Macronovog govora.

Sudeći prema komentarima kritičara, jasno je kako je reč o amaterskoj montaži i propagandi.


Foto:RTS screenshot