S porukom preko golih grudi istrčala pred vozilo Donalda Trampa

Prilikom prolaska konvoja predsednika SAD Donalda Trampa Jelisejskim poljima u Parizu, dogodio se incident kada je jedna žena golih grudi istrčala pred kola.

Dok se kolona s Trampovim vozilom kretala ka Trijumfalnoj kapiji gde će će se održati svečanost povodom obeležavanja sto godina od završetka Prvog svetskog rata, ona je uspela da prođe i pored velikog prisustva policije.

Istrčala je pred kola gola s napisanom porukom preko grudi. Policija je reagovala i savladala je pre nego što je došla u kontakt sa Trampovom kolonom. Žena, koja se opirala hapšenju, sklonjena je sa centralne pariske ulice.

Oko 10.000 policajaca obezbeđuje današnju ceremoniju kojoj prisustvuju šefovi država ili vlada osamdesetak država, neposrednih ili posrednih učesnica Velikog rata.

Ranije su tri aktivistkinje organizacije “Femen” uhapšene u Parizu nakon što su pokušale golih grudi da protestuju ispred Trijumfalne kapije. Tri aktivistkinje su nosile transparente “Dobrodošli ratni zločinci”, dok im je na grudima bilo ispisano “Lažni mirotvorci/stvarni diktatori”.