BEOGRAD – Lider Gradjanskog bloka 381 i Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Saša Janković je, tokom uobičajenog okupljanja petkom ispred zgrade Predsedništva, rekao da je prošlo deset meseci od ubistva Olivera Ivanovića i da ubice i nalogodavci još uvek nisu pronadjeni.

“Nijedna informacija još uvek nije dobijena, ubica još uvek nije pronadjen. Nije ni čudo jer živimo u zemlji u kojoj se dešavaju ubistva političkih protivnika”, izjavio je Janković.

Lider PSG-a je izjavio i da Gradjanski blok 381 i PSG neće učestvovati na izborima u Lučanima jer ne žele da “legitimizuju nazadnu demokratiju”, ali su naveli da “neće ostati pasivni i da će se boriti za fer izborne uslove”.

“Mi smo rešili da ne izadjemo na izbore u Lučanima, iako imamo sjajan odbor tamo, jer niko od nas se nije uključio u politički život samo da bi postao odbornik”, kazao je Janković.

On je takodje kritikovao premijerku Anu Brnabić zbog, kako je rekao, “negiranja ratnog zločina” tokom intervjua za Dojče vele, i dodao da se, u Srbiji kakvu PSG želi da, “neće legitimizovati ratni zločinci”.

On je rekao i da su “svi u regionu naši prijatelji, a ne neprijatelji, zato što “njih muče isti problemi kao i nas”.

Lider PSG-a je nakon obraćanja, u parku ispred Predsedništva, položio transparent sa pitanjem “Ko je ubio Oliver Ivanovića?”, nakon čega su okupljeni otišli ispred Skupštine Srbije. ;

Predstavnici Gradjanskog bloka 381 okupili su se po 23. put na Andrićevom vencu.


Beta /Foto:Tanjug