VEST PALM BIČ – Obeležavanje američkog praznika Dana zahvalnosti je završeno, a predsednik Donald Tramp vratio se svom omiljenom načinu komunicaranja sa javnošću – tvitovanju, i u jednoj od poruka po prvi put je izrazio zahvalnost – samom sebi.

“Tako je sjajno što cene goriva padaju (hvala predsedniče T). Dodajte to, što je poput velikog smanjenja poreza, našim ostalim dobrim ekonomskim vestima. Inflacija oborena (jel čujete to vi u Fed (Federalne rezerve))!”, poručio je Tramp na Tviteru.

U drugom tvitu o migrantima iz Centralne Amerike koji se kreću ka američkoj granici, Tramp je kazao da bi bilo “veoma PAMETNO kada bi Meksiko zaustavio Karavane mnogo pre nego što stignu do južne granice SAD ili kada ih zemlje porekla ne bi puštale”.

“Demokrate su stvorile ovaj problem. Nema prelaska!”, napisao je Tramp.

Američki predsednik je na Tviteru prokomentarisao i proteste u Parizu izazvane odlukom francuske vlade da poveća takse na gorivo.

“Veliki i nasilni francuski protesti ne uzimaju u obzir to koliko se Evropska unija loše odnosi prema SAD kada je u pitanju trgovina ili kada su u pitanju poštene i razumne uplate na ime naše VELIKE vojne zaštite. Obe te teme moraju uskoro da se isprave”, naveo je Tramp.


Foto: NICHOLAS KAMM/AFP/Getty