Tuzi: Albanci uklonili natpis ‘TITO’, postavili albansku zastavu, došla policija (VIDEO)

PODGORICA – Natpis “TITO” uklonjen je dan posle akcije mladih DPS-a koji su ga obnovili, i zbog toga je u nedelju popodne bilo pojačano prisustvo policije u Tuzima, piše portal malesia.org.

<iframe width=”966″ height=”543″ src=”https://www.youtube.com/embed/WL5Ts4c4cgY” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Navodi se da su pripadnici policije legitimisali građane, a na portalu je objavljena i fotografija albanske zastave na vrhu Dečića.

“Danas su predstavnici druge mladosti Malesije albanskom zastavom poslali jasnu poruku da ovde nema mesta za imena diktatora. Juče policija nije reagovala, danas jeste”, objavio je taj portal na albanskom.

Objavljeno je i da je funkcioner Demokratskog saveza Ivan Ivanaj na Fejsbuku napisao da je obnavljanje natpisa “TITO” na Dečiću bilo “sramota za Malesiju” jer “nema dela Crne Gore koji je patio od komunista kao Malesija”.

Dvadesetak mladih članova DPS-a Tuzi je na visini od 600 metara u subotu uredilo slova od kamena koja čine reč “TITO” koja je tu još od 946. godine.

Tuzi je nedavno dobilo status opštine, a ranije je to bila opština u sastavu Podgorice.


Beta