KOSOVSKA MITROVICA – Dan nakon što su gradonačelnici četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova podneli ostavke, te praktično prekinuli komunikaciju sa Prištinom, u severnom delu Kosovske Mitrovice je jutros mirno, a za podne je najavljen novi miran protest.

JU južnom delu grada se očekuje obeležavanje nacionalnog praznika Albanaca, Dana zastave, albanske, što i Albanci s Kosova i Metohije obeležavaju kao svoj praznik.

Kako javlja reporter Tanjuga sa lica mesta, na mostu koji razdvaja južni i severni deo grada, sa albanske strane je stacionirano nešto više vozila KFOR-a nego što je uobičajeno, ali stanje je redovno.

Isto važi i za Bošnjačku mahalu, naselje u severnom delu grada gde većinski žive Albanci, koji takođe obeležavaju “Dan zastave”, gde su albanske zastave već istaknute, ali je sve mirno.

Srbi će u podne, ispred sedišta Evropske unije i Evropske komisije, održati novi protest zbog diskriminatorskih mera Prištine i uvođenja taksi od 100 odsto na robu iz Srbije.

Na istom mestu od 19 sati održaće se novi koncert kao oblik protesta, a posle sinoćnjeg izuzetno posećenig koncerta “Tropiko benda”, mladi će se večeras družiti uz “Akapulko bend”.