BEOGRAD – Pripadnici MUP su u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u više odvojenih akcija prethodnih dana uhapsili 53 osobe osumnjičene za krivična dela iz oblasti opšteg kriminala, dok su krivične prijave u redovnom postupku podnete protiv još 28 osoba.

Kako je saopšteno, u Smederevu je uhapšen N. Č. (41) zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo lažno predstavljanje kada se predstavio kao saobraćajni inspektor i uzimao novac građanima za pogrešno parkiranje.

Osumnjičeni se na parkiralištu Tvrđava u Smederevu dvojici oštećenih građana lažno predstavio kao saobraćajni inspektor, rekao im da su se pogrešno parkirali i da su već fotografisani, te da treba da mu plate 2.500 dinara kako bi naredio da se unište fotografije.

Potom je telefonom navodno pozvao kolegu, kome je rekao da pocepa fotografije izvršenog prekršaja i od oštećenih uzeo 2.500 dinara.

On je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštu u Smederevu.

Pripadnici MUP u Smederevu uhapsili su i S. D. (38) zbog izvršenih krivičnih dela izazivanje opšte opasnosti i uništenje i oštećenje tuđih stvari.

On je osumnjičen da je 22. novembra pokušao da stupi u kontakt sa muškarcem koji mu duguje 200 dinara, a koji nema stalno mesto boravka već često boravi u teretnom vagonu “Železnica Srbije”.

Pošto istog nije našao, kako se sumnja, iz revolta je izazvao požar u kojem je vagon izgoreo u potpunosti, a u požaru je pričinjena materjalna šteta u iznosu od 246.250 dinara, za koliko su oštećene “Železnice Srbije”.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani.

Takođe u Smederevu, pripadnici MUP uhapsili su N. O. (29) zbog postojanja sumnje da je izvršio dva krivična dela polno uznemiravanje.

On je osumnjičen da je kao zaposleni u jednom trgovinskom objektu pribavio broj mobilnog telefona oštećene, koju je potom pozivao video pozivom i pokazivao joj intimne delove tela.

Takođe, sumnja se i da je potom kao zaposleni u jednom preduzeću prilikom isporuke paketa upoznao oštećenu, pribavio njen broj mobilnog i takođe joj uputio video poziv sa lascivnim sadržajem.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani.

Osumnjičeni se terete da su počinili krivična dela lažno predstavljanje, teška telesna povreda, nasilničko ponašanje, nasilje u porodici, izazivanje opšte opasnosti, ugrožavanje sigurnosti, izazivanje nacionalne, rasne, verske mržnje i netrpeljivosti, učestvovanje u tuči, izazivanje opšte opasnosti, falsifikovanje isprave, falsifikovanje novca, nedozvoljene polne radnje, polno uznemiravanje i druga krivična dela.

Pripadnici MUP u Valjevu uhapsili su M. I. (57) zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično ugrožavanje sigurnosti, odnosno da je oštećenoj slao SMS poruke preteće sadržine.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Ubu.