PODGORICA – Podgorički inspektori prikupili su brojne dokaze o likvidaciji Veselina Veska Kalezića. Materijal do kojeg su došli tokom uviđaja, kao i operativna saznanja, kako „Dan” saznaje, ukazali su na čvrstu sumnju o dvojici počinilaca likvidacije.

Kako bi proverili te sumnje, odnosno potkrepili ih dokazima, istražitelji su uputili brojne dokaze na veštačenje. Nakon dobijenih nalaza DNK, kako navode sagovornici iz istrage, najverovatnije će uslediti hapšenje. Identitet osumnjičenih nisu saopštavali zbog sigurnosti istrage.

Istražitelji su odmah utvrdili da osobe koje su direktni počinioci ubistva nisu organizovale kriminalnu grupu, odnosno da postoji naručilac likvidacije koji je platio da se izvrši ubistvo. Osim redovnih aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnih dela, policija kontroliše i granične prelaze kako osobe za koje sumnjaju da imaju veze sa likvidacijom ne bi napustile državu.

U međuvremenu, policija i dalje privodi bezbednosno interesantne osobe, od kojih se uzimaju izjave i proverava im se alibi kako bi proverili gde su bili u momentu likvidacije Kalezića. Akcenat je na pripadnicima takozvanog „škaljarskog klana”, pošto je Kalezić navodno bio saradnik njima suprotstavljene grupe „kavčana”. Takođe, na više lokacija obavljeni su pretresi, ali policija u tim aktivnostima nije uspela da pronađe dokaze koje su u direktnoj povezanosti sa ubistvom Kalezića.

Kao jedan od ključnih dokaza izdvojen je video-snimak bezbednosnih kamera. Na tom snimku vide se detalji likvidacije, na osnovu čega je utvrđeno da je ubica pratio Kalezića do lokala ispred kojeg je ubijen.

Kalezić je likvidiran u ponedjeljak u podgoričkom naselju Stari aerodrom. Ubica je u njegovom pravcu iz pištolja s prigušivačem ispalio desetak hitaca. Čim je Kalezić izašao iz vozila i krenuo ka lokalu „Level”, napadač je zapucao. Kalezić je odmah podlegao povredama, a ubica je pobegao automobilom kog je policija kasnije pronašla zapaljenog u selu Botun u Zeti.


indeksonline.rs/Dan /Foto:CdM