BEOGRAD – Član Predsedništva SNS Goran Vesić ocenio je da karikatura Predraga Koraksića na naslovnoj strani lista “Danas”, na kojoj se predsednik Aleksandar Vučić dovodi u vezu sa Adolfom Hitlerom, na najbolji način pokazuje da je naša zemlja “evropski šampion kada je u pitanju sloboda medija”.

“Današnja skandalozna naslovna strana ”Danasa” jasno pokazuje da Srbija ima potpunu slobodu medija u kojoj svako radi šta želi. Ako ništa drugo, bar je to potpuno jasno”, izjavio je Vesić i naznačio da ta naslovna strana na najbolji način “pokazuje kakav medijski haos vlada u Srbiji i da je naša zemlja evropski šampion kada je u pitanju sloboda medija”.

On je dodao da opozicija i razna medijska udruženja stalno govore o „lažnom medijskom monopolu vlasti” i “diktaturi”, a da je stvarnost potpuno drugačija.

„Nađite mi jednu zemlju na svetu gde je moguće da se predsednik države uporedi sa Hitlerom, a da to ne naiđe na osudu javnosti, političkih stranaka i medijskih udruženja. Zamislite šta bi se u Nemačkoj desilo da je neko objavio ovakvu naslovnu stranu“, naveo je Vesić.

Kako kaže, u Srbiji je moguće objaviti takvu naslovnu stranu, kao što je, dodaje, moguće da niko od opozicionih stranaka ili predstavnika “tzv. medijskih udruženja” ne osudi taj skandal.

„Nikoga od njih nećete danas čuti da stane u zaštitu ne samo Aleksandra Vučića kao čoveka, već i institucije predsednika Republike Srbije“, zaključio je Vesić.

Na naslovnoj strani dnevnog lista “Danas” objavljena je karikatura Hitlera i njegovog ministra propagande Gebelsa, koja u vezu dovodi predsednika Vučića sa nacističkim vođom.


Foto:Karikatura/Corax