NOVI PAZAR – Nosilac liste “Samoopredjeljenje” Sulejman Ugljanin rekao je na završnoj konvenciji u Sportskoj dvorani Pendik da Bošnjaci moraju ostvariti prava koja su stekli 1991. godine kada su na referendumu izglasali autonomiju za Sandžak. On je kazao da se izbori za BNV održavaju po istom zakonu kao za narodne poslanike i predsednika Srbije.

“Upravo zato, mi u nedelju biramo bošnjačku Narodnu skupštinu i to će ceo svet morati da poštuje. Zapamtite, mi se ne borimo protiv drugih Bošnjaka, ne, mi to ne radimo i zato sve četiri kolone pozivam da glasaju za Samoopredjeljenje”, rekao je Ugljanin.

On je rekao da pobeda njegova liste znači vraćanje Bošnjacima sva prava koja su im zagarantovana i ostvarivanje autonomije za koju su se, kako je kazao, opredelili na referendumu.

“Naša pobeda će obavezati Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, EU i Ameriku da nas poštuju. Naša je obaveza da govorimo o pravima Bošnjaka ali ne na štetu Srba, Crnogoraca ili Albanaca, ne na bilo čiju štetu”. Mi ćemo biti i proći, ostaju naša dela i naša borba za omladinu, za ovu decu”, rekao je Ugljanin.

Na završnoj konvenciji ove liste govorili su kandidatkinja za većnicu, dr Jasmina Curić, predsednik skupštine opštine Sjenica Muhedin Fijuljanin, aktuelni potpredsednik BNV i kandidat za većnika Esad Džudžo, narodni poslanik Enis Imamović, kandidat za većnika i generalni sekretar SDA Ahmedin Škrijelj, predsedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BIH Edin Mušić i nosilac liste Samoopredjeljenje dr Sulejman Ugljanin.


rtvnp.rs