BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačih zatražio je u jednom trenutku danas da se prekine sednica Skupštine Srbije na kojoj članovi vlade odgovaraju na pitanja poslanika, jer mu je tokom obraćanja lider LDP Čedomir Jovanović dobacivao, što je preraslo u žestoku raspravu između njih dvojice i nakon zvaničnog obraćanja Dačića za govornicom.

“Ako neko zaista nije toliko moćan da izvrši pritisak na Prištinu, ne znam o kakvim svetskim silama se radi. Već sam rekao da su te sile porodile političkog monstruma u Prištini”, rekao je Dacicć odgovarajući na pitanje samostalnog poslanika Vladimira Ðurića u vezi sa situacijom na KiM.

Na to je iz poslaničke klupe reagovao Jovanović, ali se u prenosu nije moglo čuti šta lider LDP govori.

Dačić mu je odgovorio: “Gospodine Jovanoviću, nisu monstrumi oni koji su izašli iz šume, koji su na slobodi, jer su pobili sve svedoke? Nisu monstrumi oni koji su lično silovali i ubijali Srbe na KiM? O čemu vi pričate, i nemojte da podižete glas na mene”, rekao je Dačić Jovanoviću.

Ko ste vi da podižete glas, ne znam da li je vas neko obavestio, pa vi ste u parlamentu samo zato što još nisu bili izbori, nastavio je Dačić.

Dačić je rekao da ne razume Jovanovića i upitao da li je on predstavnik Prištine ili našeg naroda, te dodao da se za razliku od predsednika LDP-a koji se, kako kaže, sakrio iza drugih stranaka na izborima, jer nije smeo samostalno da nastupi, on nije sakrio.

“Je l vas se neko ovde plaši? Ko vas uopšte ovlašćuje da govorite?”, pitao je Dačić i dodao da ne razume agresivnost lidera LDP-a.

On je zamolio da se prekine sednica, jer kako je objasnio, neće da sluša dobacivanja već je, kaže, došao da odgovara na pitanja poslanika.

Dačić je rekao Jovanoviću da je od njega očekivao da kaže “bravo” jer je deset zemalja povuklo priznanje Kosova, ali mu to, kaže, očigledno ne ide na račun, te mu poručio da ne preti i da ga se ne plaši.

Rasprava između lidera SPS i LDP nastavljena je i pošto je Dacicć završio obraćanje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here