Naslovna Sport Fudbal Barselona odustala od prvenstvene utakmice u SAD

Barselona odustala od prvenstvene utakmice u SAD

BEOGRAD – Fudbalski klub Barselona odustao je od planova da odigra prvenstvenu utakmicu sa Djironom u Majamiju zbog “nedostatka konsenzusa”.

Barselona i čelnici prve lige Španije žele da se utakmica odigra 26. januara u Majamiju, ali protiv tog predloga su Fudbalski savez Španije i Udruženje fudbalera.

Barselona je saopštila da je “pristala da povuče predlog” i navela da “taj projekat neće uspeti dok se sve strane ne dogovore”.

Španska liga potpisala je ugovor na 15 godina sa medijskom kompanijom Relevent, prema kome bi jedna prvenstvena utakmica u sezoni trebalo da se odigra u SAD.

Uprava Primere saopštila je da i dalje planira da organizuje prvenstvenu utakmicu van Španije.

“Žalimo što ćemo razočarati naše navijače u SAD i radićemo na tome da, u najkraćem roku, organizujemo zvaničnu prvenstvenu utakmicu u SAD”, navodi se u saopštenju lige.

Čelnici španske lige su podneli tužbu pred sudom u Madridu, kako bi naterali Fudbalski savez da odobri odigravanje utakmice u Majamiju i najavili tužbu Sudu za sportsku arbitražu.

Udruženje španskih fudbalera navelo je da se utakmica neće odigrati 2019. godine u SAD, ali da će to “biti moguće u budućnosti”.

Osim dozvole Fudbalskog saveza Španije, za odigravanje utakmice u Majamiju potrebne su dozvole Uefe, Fife, FS SAD i Konfederacije Severne, Centralne Amerike i Kariba (CONCACAF).


Beta /Foto:Pixabay

Exit mobile version