BIJELO POLJE – Sudija za prekršaje u Bijelom Polju, Ahmet Međedović, u dva odvojena postupka doneo je rešenje kojim je kaznio zatvorom u trajanju po 10 dana (ukupno 20 dana) Bjelopoljca E.M. (31) zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici. Sudija je rešavao u prekršajnom postupku po zahtevu Uprave policije CB Bijelo Polje.

U prijavi se navodi da je okrivljeni 28. novembra u porodičnoj kući u Bijelom Polju, nakon kraće verbalne prepirke sa ocem, uzeo njegov mobilni telefon i bacio na pod i oštetio ga.

Upotrebio je i fizičku silu prema ocu tako što ga je oborio na pod dnevnog boravka, verbalno napao, psovao i nazivao pogrdnim imenima. Uzeo je i nož i preteći govorio “da ne dozvoljava više da ide u ribe” te da će mu polomiti auto i da će ubuduće biti maltretiran kao i da razmišlja da ubije oca i robija “za smeće.”

Takođe je istog dana oko 18 časova iz prostorija ZIKS-a, posredstvom telekomunikacionih mreža, pretio ocu putem telefona, govoreći pogrdne reči. To je, kako se navodi, kod oštećenog izazvalo osećaj lične nesigurnosti.


Vikend novine