NOVI PAZAR – Delegacija Ambasade Malezije u Beogradu, na čelu sa o otpravnikom poslova Nikom Adi Armanom sastala se tokom dvodnevne posete Novom Pazaru sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i zamenikom gradonačelnika Nebojšom Ravićem.

“Razgovarali smo o mogućnostima saradnje sa Ambsadom Malezije na različitim poljima. Predstoje nam neki konkretni dogovori o zajedničkom delovanju na polju kulture, obrazovanja i na svim ostalim poljima koji će doprineti da se upoznamo sa bogatom kulturom i tradicijom Malezije”, rekao je nakon sastanka gradonačelnik Nihat Biševac.

Prvi čovek Ambasade Malezije u Beogradu Nik Adi Arman istakao je da je tokom svoje prve posete Novom Pazaru saznao dosta toga o gradu i ljudima, o njihovom načinu života i da je siguran da saradnja neće izostati.

“Zaista su prepoznatljivi potencijali Novog Pazara i ovog regiona i zato verijem da ćemo saradnju konkretizovati. Tokom razgovora sa gradonačelnikom saznao sam puno toga zanimljivog što ćemo moći da iskoristimo kao temelj za partnerstvo na različitim projektima”, rekao je Arman.

Delegacija je nakon zvaničnog razgovora u Gradskoj upravi obišla Tehničku školu i Školu za dizajn tekstila i kože, Turističku organizaciju Novog Pazara, Staru čaršiju i Kancelariju za mlade. Za drugi dan posete planirani su sastanci u Kulturnom centru i Muzeju “Ras”.