NOVI PAZAR – Dana 12.12.2018. godine delegacija Ministarstva vakufa Kraljevine Saudijske Arabije, koju su predvodili Muhamed bin Ahmed Al Fifi – savetnik ministra vakufa i Abdulatif Ali Šejh – direktor Centra „Kralj Fahd“ u Sarajevu, posetila je Mešihat IZ-e u Srbiji gde ih je dočekala delegacija Mešihata koju su činili rukovodioci ustanova Islamske zajednice predvođeni potpredsednikom dr. Rešad ef. Plojovićem.

Gostima su predstavljene aktivnosti Islamske zajednice i njenih ustanova kroz ostvarene rezultate, projekte koji se realizuju, kao i izazovi sa kojima se Islamska zajednica i njene ustanove suočavaju.

Takođe, bilo je reči o aktivnostima na vraćanju jedinstva Islamske zajednice i muslimana u Srbiji te eventualnoj ulozi i pomoći Saudijske Arabije i njenih nadležnih ministarstava na tom polju.

Predstavnici Ministarstva vakufa su naglasili da su spremni pomoći muslimanima u Sandžaku i Srbiji kao što pomažu pripadnicima islama širom sveta.

Nakon sastanka u Mešihatu, upriličen je obilazak Fakulteta za islamske studije i Internacionalnog univerziteta kada su gosti imali priliku susresti se sa upravom i studentima te upoznati se sa uslovima rada čiji je visok nivo izazvao njihovo oduševljenje.


Mešihat IZ