NOVI PAZAR – Direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, profesor doktor Radan Džodić, sa kolegama iz Beograda i lokalnim timom lekara, danas i sutra operiše pacijente na Hirurškom odeljenju Opšte bolnice u Novom Pazaru. Srećan je, kaže, kad pomaže ljudima, jer, ”da bi neko postao dobar doktor, treba da bude i dobar čovek”, naglašava. Nakon prve obavljene operacije profesor Džodić je ocenio da Novi Pazar ima, kako je kazao, ”ozbiljnu budućnost hirurgije”.

Nakon prve obavljene operacije u Novom Pazaru posle 40 godina, direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, poreklom Novopazarac, profesor doktor Radan Džodić rekao je da se u ovom gradu oseća kao kod kuće. Pohvalivši lokalni tim lekara profesor Džodić je naglasio da je srećan kad pomaže ljudima, te da je biti dobar čovek, glavni preduslov da bi neko bio i dobar doktor i hirurg.

”Uradili smo operaciju tumora štitaste žlezde, gde smo mladim kolegama, a vi ovde imate ozbiljnu budućnost hirurgije, pokazali kako se čuvaju nervi, paraštitaste žlezde, kao i tehniku pronalaženja linfnih čvorova. Sve pohvale za tim. Ja se zaista osećam srećno kad pomažem i velika je sreća pomagati ljudima. Meni je ovde kao da sam kod kuće. Tako se i osećam zato što su svi ovde moji. Docent Mahmutović je pravi čovek, jer to je prvi uslov da bi neko bio dobar doktor, a naročito u hirurgiji, mora da bude dobar čovek da bi bio dobar hirurg”, kazao je profesor Džodić, koji je dobitnik Plakete grada iz perioda kada je funkciju gradonačelnika obavljao sadašnji direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović.

”Ja sam zaista počastvovan da nam jedno ovako veliko ime gostuje – kazao je Mahmutović. Čovek koji je dobio plaketu Grada dok sma bio gradonačelnik, upravo zbog ovog što on najbolje radi , pomaže ljudima. Danas je ovde da pomaže našim pacijentima, ali i našim kolegama sa svojim timom saradnika iz Beograda”, rekao je direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović.

Nakon ove, u toku dana obavljna je i operacija raka dojke, a sutra će još dva pacijenta imati priliku da ih u Novom Pazaru operiše vrhunski stručnjak u oblasti onkologije. Kako ističe direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović, ovakve posete koje su rezultat potpisanog Sporazuma sa Kliničkim centrom Srbije, korisne su prvenstveno za pacijente, ali i lekare novopazarske zdravstvene ustanove.