Priština – Predsednik Kriznog štaba i Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas da su poslanici Srpske liste ušli u prostorije parlamenta Kosova u Prištini, gde će sačekati evropskog komesara Johanesa Hana, kako bi ga upoznali sa “antisrpskim potezima Prištine, koji vode humanitaronoj katastrofi uperenoj protiv srpskog naroda”.

“Naši politički predstavnici danas su u Prištini. Legitimno demokratski boriće se za to da naša deca imaju pravo na život, hranu i budućnost. Sav srpski narod biće i jeste uz naše poslanike, koji se bore za našu budućnost, a ta borba – demokratska, mirna i legitimna nama život znači”, rekao je Rakić na konferenciji za novinare u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Rakić je nakon sednice Kriznog štaba rekao da su im poslanici Srpske liste iz Prištine poručili da će tamo biti do susreta sa Hanom, koji bi sutra trebalo da dodje na Kosovo, a koga će upoznati sa “antisrpskim potezima” uperenim protiv Srba na Kosovu. Rakić je kazao da su poslanici Srpske liste odlučni da ne napuste prostorije skupštine u Prištini dok se ne susretnu sa Hanom. “Sav srpski narod je uz vas. Istrajte u borbi, jer ta borba nama život znači”, poručio je Rakić poslanicima Srpske liste koji su trenutno u Prištini.