NOVI PAZAR – Ukoliko novopazarac Amer Hadžifejzović kupi objekte TK “Raška”, za koje je na licitaciji ponudio čak 78.000.000 dinara, na parcelama gde se nalaze objekti neće moći da gradi ništa, jer je planskim dokumentima grad Novi Pazar predvideo da tu bude izgrađena toplana na bio masu.

Grad je na parcelama TK “Raška” predvideo izgradnju nove toplane koja ima za cilj da snabdeva građane Novog Pazara toplotnom energijom.

Šefica odseka u Odeljenju za urbanizam, prostorno i urbanističko planiranje Pemba Džanković danas ranije, gostujući u emisiji Život grada na RTV Novi Pazar podsetila je da ukoliko Novopazarac Amer Hadžifejzović kupi objekte TK Raške za koje je na licitaciji ponudio 78 miliona dinara, na parcelama gde se nalaze objekti, neće moći da gradi ništa jer je planskim dokumentima Grad Novi Pazar predvideo da tu bude izgradjena toplana na bio masu.

”Grad jeste odustao od kupovine objekata ali postoje drugi zakonski načini da Grad ipak postane vlasnik najpre objekata a onda i zemljišta na četiri parcele nekadašnjeg giganta Tekstilnog kombinata Raška” objasnila je Džanković.

Zemljište ispod objekta je planirano za površinu javne namene. U postupku konkretne privatizacije, fizičko lice Amer Hadžifejzović je kupio samo objekte, a ne i zemljište u sklopu objekata TK “Raška”. Zemljište u sklopu objekta trebalo bi da platI državi, jer to nije ni kupio na spornoj licitaciji.

“Mi smo jasno precizirali šta i kako planiramo. Tu je moguća izgradnja samo takvog objekta. Takvi objekti se nalaze prema zakonu o javnoj svojini kao oblik svojine grada Novog Pazara, tako da sama svojina nad objektima ne može uticati na planski dokument i na buduću izgradnju” istakla je Džanković.

Objekti koje je kupio Hadžifejzović nalaze se na parcelama 10897/9, 10897/46, 10897/48 i 10897/49. Prema rečima Pembe Džanković, Hadžifejzović čak ne bi mogao da dobije dozvolu ni da gradi toplanu na tim parcelama.

Gradsko veće Novog Pazara uputilo je zahtev Odeljenju za privredni kriminal da ispita poreklo imovine Amera Hadžifejzovića.