BEOGRAD – Poslanik SRS Aleksandar Šešelj pitao je danas kada će Vlada Srbije da oduzme imunitet ministru Rasimu Ljajiću, a poslanik SDPS-a Milorad Mijatović uputio kontrapitanje predsednici parlamenta i predsedniku Administrativnog odbora kada će bez mandata da ostane šef poslanika SRS Vojislav Šešelj.

“Kada će Vlada Srbije da oduzme imunitet Rasimu Ljajiću? Zašto je toliko važan za koaliciju? Još gura prst u oko srpskom narodu kada pravi koaliciju u BNV sa Sulejmanom Ugljaninom, koji otvoreno govori da je Srbija fašistička tvorevina”, pitao je Šešelj u delu sednice na kojoj poslanici postavljaju pitanja.

Šešelj tvrdi da je Ljajić, za predsednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća, “izabrao” Esada Dzudžu koji je nedavno objavio “rasparčanu” kartu Srbije.

Mijatović je u delu sednice na kojoj poslanici postavljaju pitanja zatražio obaveštenje kada će Administrativni odbor da ostavi Vojislava Šešelja bez mandata, jer je, kako kaže, reč o osuđenom ratnom zločincu. On je obraćanje Aleksandra Šešelje ocenio izrekom “iver ne pada daleko od klade”, a radikale nazvao “najamničkom strankom”. Mijatović je naveo i da se protiv Ljajića vodi bezočna haranga i poručio da očekuje da se u igru uključi i “Šerlok Holms”.

“Oni koji investiraju u čoveka proslosti treba da znaju da je to loša investicija, jer ne daje rezultate. Vaše vreme je isteklo. Srbija je drugačija. Vi se niste promenili, a Srbija ide napred, ide u Evropu”, rekao je poslanik SDPS.

Mijatović je naveo da radikale više ne očekuje u parlamentu i ocenjuje da su ovo njihovi “poslednji trzaji”.

Rasprava između radikala i poslanika stranke Rasima Ljajića je nastavljena i posle poslaničkih pitanja. Aleksandar Šešelj je rekao da su radikail izlazili sami na izbore, a da je partija Rasima Ljajića u poslednjih 18 godina “satelit stranka” koja popunjava samo upravne i nadzorne odbore. Branimir Jovanović SDPS je odgovorio da radikale “niko neće” i da zato i izlaze sami na izbore.