Kula – Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, izjavio je večeras na koktelu u Kuli da vreme socijaldemokratske partije i vreme socijaldemokratije u Srbiji tek dolazi.

 

“Naša želja je, da deseti rođendan proslavimo i organizaciono i kadrovski i u svakom smislu jači, da ovo bude jedna respektabilna politička stranka. Ja sam siguran da ova stranka ima budućnost, nemam ni trunke sumnje u to, samo moramo mi više da radimo i da se trudimo” rekao je on na koktelu te stranke povodom devet godina od osnivanja u Kuli.

On je pozvao sve birače u tom gradu, da na predstojećim izborima koji se održavaju podrže listu SNS na kojoj su kandidati te stranke. Ljajić je kazao da oranizacija te stranke u Kuli može da bude model drugim odborima širom Srbije.

“Bila naredna godina izborna ili predizborna, a biće svakako, mi moramo da budemo spremni i da paralelno radimo na kampanji ako bude izbora i da radimo na jačanju partijske infrastrukture” kazao je Ljajić.

Ljajić je rekao da je prethodnih devet godina bilo perioda uspeha i manjih uspeha ali da u jednom može da se bude zadovoljno rezultatima u prethodnih devet godina postojanja te stranke.

“Apsolutno najveći uspeh je taj, u jednoj dosta turbulentnoj političkoj atmosferi koja postoji i koja je postojala, mi smo uspeli da ospstanemo bez većih turbulencija, bez većih bez većih potresa kakvi su inače karakteristični za stranke a posebno mlade stranke” rekao je on.

Predsednik SDPS karakteriše doslednost i da su principi te stranke antifašizam, antipopulizam i antinacionalizam.

“Ova stranka će biti stranka koja je apsolutno građanske orjentacije, stranka koja baštini demokratske tradicije, stranka koja baštini želju zemlje da se približi EU i da bude do nje iako to sada nije popularno, ali, smatramo da je EU jedan od najuspešnijih projekata posle drugog svetskog rata” rekao je on,

Ljajić je rekao da je SDPS ove godine dobila status posmatrača u socijalističkoj internacionali i da su ostvareni odlični kontakti sa strankama u regionu.

On je rekao da će se apsolutno posvetiti jačanju stranke i pozvao sve da mu se u tom planu pridruže.


indeksonline.rs