Mesec decembar uvek je rezervisan za pripreme atletičara ka narednoj sezoni. Reprezentativci Srbije, Maja Ćirić i Emir Bekrić odlučili su se za toplije krajeve, te se oni pripremaju na Tenerifima, zajedno sa njihovim trenerom.

Emir Bekrić se ove godine uspešno vratio na atletsku scenu posle četiri godine pauze, a sada sa puno optimizma nastavlja pripreme za 2019.godinu.

Foto: ass.org.rs

“Trenutno se nalazimo na dvonedeljnim pripremama na Tenerifima gde nam je cilj da podignemo intenzitet snage i brzine. Plan je da takmičimo 400 metara u dvorani – što će nam biti dobar uvod za letnju sezonu i 400 prepone. Trener Srdjan Djordjevic i ja imamo zajedničke ambicije da realizujemo što vise trka na nivou 49 sekundi, što će biti dovoljno za odlazak na Svetsko prvenstvo u Dohi krajem septembra meseca. Strpljenjem upornošću i napornim radom idemo napred i radujemo se svakom izazovu koji nam predstoji”, rekao je Emir Bekrić.

Foto: ass.org.rs

Zajedno sa njim na pripremama se nalazi I Maja Ćirić: “Pripreme su jako naporne i kada ih budemo završili imaćemo lakši ciklus koji će prethoditi takmičarskom. Predviđamo da će prva takmičenja (60m, 200m) verovatno biti u Beogradu od druge nedelje januara, a zatim u Beču (400m). Pokušaćemo da tempiramo formu za početak marta”.


indeksonline.rs /Foto:Pixabay