NOVI PAZAR – Direktor Kulturnog centra Novi Pazar, Husein Memić, najavio je da će ta institucija za dva meseca imati najsavremeniju bioskopsku opremu.

“Samo pre sedam godina gledali smo film na keper platnu, za dva meseca imaćemo najsavremeniju bioskopsku opremu. Mnogi ljubitelji sedme umetnosti su bilo uskraćeni za redovan filmski repertoar. Skupo rentiranje opreme je prošlost, već za manje od dva meseca dobijamo svoju opremu vrednu blizu 150.000€” rekao je Memić u izjavi za indeksonline.

Treba napomenuti da je Kulturni centar prošle godine uložio blizu 2,5 miliona dinara na sanaciju klima komore kako bi ugrejao salu.

“Klima komora nije bila u funkciji punih 30 godina. Sanirali smo ravni krov, celokupnu fasadu, stolariju i sve toalete. Trenutno se renovira podrum i saniraju sve prostorije u tom delu. Sa sigurnošću mogu da kažem da je Kulturni centar Novi Pazar jedan od najlepših kulturnih centara u Srbiji” – dodao je Memić.

Direktor Kulturnog centra se na kraju zahvalio gradu Novom Pazaru, Ministarstvu kulture, Filmskom centru Srbije, kolegama na odlično odradjenim projektima i medijima koji pomno prate sve dogadjaje Kulturnog centra.


indeksonline.rs