BAKU – Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas u Bakuu sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, sa kojim je razgovarao o unapređenju ukupnih političkih i ekonomskih odnosa dve zemlje.

foto press sluzba predsednika Alijeva

Alijev je izrazio zadovoljstvo stepenom političke saradnje Srbije i Azerbejdžana koja je, kaže, na nivou strateškog partnerstva i dodao da bi i u ekonomskoj sferi odnosi dve zemlje u skorijoj budućnosti trebalo da dostignu taj nivo, saopšteno je iz ministarstva.

Alijev je istakao da očekuje uspešan završetak razgovora o kreditiranju izgradnje auto-puta Ruma-Šabac-Loznica od strane Azerbejdžana, kao još jednog dokaza uspešne saradnje dve zemlje u oblasti infrastrukture.

Alijev i Ljajić su tokom sastanka definisali sektore poljoprivrede i turizma kao oblasti u kojima postoji najveći potencijal za proširivanje obima međusobne razmene.

Tokom boravka u Bakuu, Ljajić je sa ministrom ekonomije i industrije Azerbejdžana Šahinom Mustafajevom otvorio privredni forum na kome su predstavnici turističkih destinacija Palić, Sokobanja i Banja Rusanda, potencijalnim azerbejdžanskim investitorima predstavili svoje razvojne projekte.