Naslovna Sport Atletika Nakon bronzane medalje na EK i nekoliko državnih rekorda Elzan Bibić se...

Nakon bronzane medalje na EK i nekoliko državnih rekorda Elzan Bibić se oprašta od juniorske karijere

NOVI PAZAR – Reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić osvojio je pre dva dana bronzanu medalju u trci juniora na Evropskom kros prvenstvu u Tilburgu.

“Zaista možemo biti ponosni i zadovoljni što još jedan sportski rezultat dolazi u naš grad. Elzan Bibićn je osvojio treće mesto, bronzanu medalju na juniorskom prvenstvu u krosu. Želim da kažem da velike zasluge pripadaju celom rukovodstvu atletskog kluba Novi Pazar. Pre svega tu mislim na njegovog ličnog i reprezentativnog trenera Rifata Zilkića i selektora reprezentacije srbije Edina Zukovića” kazao je na konferenciji za novinare direktor gradskog Sportskog saveza Emir Mehmedović.

Devetnaestogodišnji Novopazarac je u tom holandskom gradu stazu dužine 6.300 pretrčao za 18 minuta i 11 sekundi.

“Vraćamo se sa još jednog velikog takmičenja na kojem su nastupali naši atletičari. Ovo je za Elzana Bibića bilo oproštajno takmičenje iz juniorske karijere. Kvalitetne rezultate koje je imao na stazi krunisao je na kraju sezone sa jednom medaljom koja nakon prespavane noći sve menja kod njega. On će od sada imati sve bolji status u Atletskom savezu Srbije i u Olimpijskom komitetu kao i u gradu Novom Pazaru” kazao nam je Rifat Zilkić, trener Elzana Bibića.

“Netreba zaboraviti da je Elzan Bibić u 2018. godini oborio nekoliko ne samo državnih već i balkanskih rekorda, pre svega u disciplini na 1500 i 3000 metara. Ne treba zaboraviti ni to da je Bibić šestostruki prvak balkana. To je jedinstven slučaj u istoriji postojanja balkanskog sazveza da jedan čovek pokupi sve titule prvaka balkana u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. On će kao takav biti u najužem krugu za izbor najboljeg atletičara Srbije” dodao je Zilkić.

Bibić je ove godine oborio državne rekorde na 1500m, 3000m i 5000m, a na poslednjoj trci u juniorskoj konkurenciji okitio se bronzanom medaljom oko vrata.

“Zadovoljan sam trkom koju sam istrčao. Krunisao sam juniorsku karijeru na jedan efikasan način. Ova medalja će dosta promeniti moj sportski život. Očekuju me sada pripreme za dvoransku sezonu. U martu ću imati svoje najveće takmičenje u prvenstvu Evrope za seniore i tu ću pokušati da se borim za medalju sa najkvalitetnijim seniorima u evropi” izjavio je višestruki juniorski prvak i osvajač bronzane medalje na Evropskom krosu Elzan Bibić.


E.Ć. /Foto: S.Župljanin

Exit mobile version