Sarajevo – Gostujući na sarajevskoj televiziji FACE kod Senada Hadžifejzovića, ratni komandant Srebrenice Armije BIH Naser Orić, izjavio je da će tužiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića klevetu i da će od njega tražiti izvinjenje.

Orić je na pitanje Hadžifezovića rekao da je predsednik Srbije rekao, da ima svedoka koji tvrdi, da je on nekome vadio oči. On je kazao da kao čovek mora to da raskrinka i da pokaže javnom mnjenju i onima koji veruju u to da to nije istina.

Orić je kazao i da je boravio više puta na teritoriji Srbije i rekao da je on potpuno slobodan čovek.

“Ja sam slobodan čovek i imam pravo da idem. Išao sam u lov tamo u okolini Užica i to tri četiri puta” rekao je on i kazao da je išao i na drugim lokacijama u Srbiji i da su obaveštaci pretresali njegove prijatelje kao i da su službe zakačene na njegov telefon.

Orić je u intervjuu rekao da se ne oseća krivim za događaje od 1992 a da se oseća krivim zato što u Srebrenici nije bio 1995 godine.

“Jedinu krivnju, u duši, ja kao čovek, osećam se što nisam bio tamo. Za sve drugo se ne osećam krivim – uopšte”.

Orić je na pitanje novinara da li bi Srebrenica pala da je on bio tamo kazao da to samo Bog dragi zna i da bi dao sve od sebe da ona ne padne.