BEOGRAD – Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od petka, 7. decembra, najviše pišu o istrazi o trgovini ljudskim organim u Albaniji i na Kosovu, poznatom kao “slučaj žuta kuća”, o prodaji televizija O2 i Prva, i o drugim temama.

BLIC – Izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić list prenosi u tekstu “Fokus je školstvo, a ne puške i vojska”. Bivši trener Partizana Duško Vujošević za list kaže: “Ova vlast je okupirala celo društvo”. “Mafijaški obračuni odnose i slučajne žrtve”, o ubistvima u Srbiji.

VEČERNJE NOVOSTI – “Osmorica otkrivaju ubice iz žute kuće”, list piše da specijalno tužilaštvo na Kosovu ispituje navode iz izveštaja Dika Martija i o zločinima OVK nad Srbima. Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević za list kaže: “Lakše mi je pala robija u Spužu nego u Skupštini”. Izjavu lidera Albanske alternative Nika Djeljoša list prenosi u tekstu “Vijoriće se orao širom Crne Gore”.

DANAS – O izjavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića na televiziji Pink, list piše: “Vučić napada Danas, a brani kupovinu O2 i Prve”. Poslanik u Bundestagu Josip Juratović u intervjuu za list kaže: “Sadašnja politika Beograda najviše šteti Srbima”. Ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstad za list kaže: “Veoma je važno da postoje mediji kao što je Danas”. “Sve o ‘Žutoj kući’ dobio sam od Saveta Bezbednosti” – kaže za list ;nekadašnji tužilac za ratne zločine Vladimir Vukičević.

POLITIKA – “Tribunal zataškao dokaže o ‘žutoj kući’ “, o izveštaju iz 2003. godine koju je predstavio predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo, Milovan Drecun. “Mala Merkelova ili Merc nasledjuju Angelu”, o tome ko će naslediti nemačku kancelarku Angelu Merkel na stranačkim izborima u Hrišćanskodemokratskoj uniji.


indeks online & Agencije /Foto:Pixabay