BEOGRAD – U Specijalnom sudu u Beogradu danas je za 25. decembar odloženo sudenje četvorici nekadašnjih pripadnika Državne bezbednosti optuženih za ubistvo novinara Slavka Churuvije. 
Suđenje je odloženo zbog ranije planiranog službenog odsustva postupajućeg zamenika tužioca u tom slučaju.
Na današnjem suđenju se očekivalo da počnu završne reči koje najpre izlaže tužilaštvo, ali će to verovatno početi krajem decembra.
Naredna suđenja u ovom suđenju, kada će verovatno odbrana davati svoje završne reči, zakazani su za 24, 25. i 29. januar.
Za ubistvo Ćuruvije optuženi su nekadašnji šef DB-a Radomir Marković, tadašnji šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić i pripadnik toga centra Ratko Romić, kao i Miroslav Kurak kome se zbog bekstva sudi u odsustvu.
Marković u zatvoru služi kaznu od 40 godina zatvora, a Kurak je u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica.
Radonjić i Romić su od jula 2017. u kućnom pritvoru uz elektronski nadzor, nakon što su prethodne tri i po godine proveli u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu.
Radonjić i Marković se terete za podstekavanje na teško ubistvo, a Romić i Kurak za teško ubistvo u saizvršilaštvu.
Prema optužnici, Ćuruviju je 11. aprila 1999. godine ubio Miroslav Kurak, a saučesnik mu je bio Ratko Romić, koji je drškom pištolja udario u glavu Ćuruvijinu prijateljicu Branku Prpu.
Kako se navodi u optužnici, Ćuruvija je ubijen zbog “javnog istupanja u zemlji i inostranstvu i kritike nosilaca političke vlasti, mogućnosti da utiče na javno mnjenje i delovanje opozicionih društvenih snaga, radi očuvanja postojeće vlasti”.
Ubijen je u dvorištu ispred ulaza u zgradu, gde su se nalazile prostorije marketing službe “Dnevnog telegrafa”.