Naslovna ISTAKNUTO OK Novi Pazar nije u ekonomskoj krizi, na loše rezultate uticalo više...

OK Novi Pazar nije u ekonomskoj krizi, na loše rezultate uticalo više faktora

NOVI PAZAR – Nakon osvojene titule Kupa i Superkupa Srbije u 2018., Odbojkaški klub Novi Pazar se u ovom trenutku nalazi na poslednjem mestu tabele i proživljava najteže trenutke u svojoj superligaškoj eri.

Upravni odbor kluba je, zasedajući prethodnih dana, usvojio zaključak da je Grad Novi Pazar kao glavni finansijer sportskog kolektiva ispunio sve obaveze prema OK u ovoj godini upravo kako je to radio i prethodnih sezona. Time je potvrđeno i ozvaničeno da su priče pojedinaca o ekonomskoj krizi u klubu samo netačne i nedobronamerne insinuacije.

Poslednju sednicu UO, održanu 9.12.2018., obeležio je izveštaj trenera Hamze Zatrića, koji nije negirao da su poslednji rezultati tima nedopustivi ali je obrazložio razloge koji su doveli do trenutnog stanja u klubu.

Zatrić je naglasio da su, uz kasno formiranje prvog tima i rešavanje pitanja pozicije korektora i tehničara, rezultatskom padu doprinele povrede i slaba forma pojedinih igrača koji su na početku sezone viđeni kao nosioci igre na terenu.

Upravni odbor je konstatovao da su navodi Zatrića delimično opravdani, usaglasivši se u stavu da za poslednje mesto na tabeli, za dojučerašnjeg favorita ne sme biti opravdanje, da nedostaje borbenost koja je nekada bila zaštitni znak ekipe i da pad u kvalitetu igre sasvim opravdano izaziva negodovanja među ljubiteljima odbojke i vernim navijačima u dvorani. Kako bi sprečilo ispadanje OK iz Superlige, rukovodstvo kluba će pokušati da do kraja prelaznog roka, koji ističe u januaru iduće godine, igrački ojača ekipu. Klub koji je atmosferom u ekipi, igrom na terenu i unutrašnjom organizacijom tokom poslednje tri godine postavio nove standarde u superligaškom takmičenju, na indirektan način uticao da se svi klubovi superlige, pogotovo OK Vojvodina i OK Crvena Zvezda značajno pojačaju, učiniće sve da odbojkaški Novi Pazar ne ostane razočaran, iako je ponuda slobodnih igrača prilično slaba.

UO traži da se i kao hitna mera u cilju ostvarivanja rezultata na terenu, pojača kvalitet i intenzitet treninga u klubu, te konstatuje da će, u koliko u nekoliko narednih utakmica podizanje nivoa igre i zalaganje igrača na parketu izostanu, odlučivati o promenama u strukturi stručnog štaba i smeni prvog trenera kluba.

Na prvoj narednoj Skupštini kluba, čije su pripreme za održavanje u toku, mogu se očekivati i promene u redovima rukovodstva, jer je sadašnja uprava na čelu sa predsednikom Ervinom Ćorovićem spremna da u slučaju nastavka slabih rezultata OK Novi Pazar, podnese ostavke.


Foto:S.Župljanin

Exit mobile version